elite1

Elite Foods ziet stijgende vraag naar specialiteiten

Tholen – De productie van de verschillende zomergroenten ligt op een hoog niveau. De prijzen liggen over het algemeen laag. Dit vertelt Hassan Tuncer Akarca van Elite Groenten & Fruit. Zij staan vooral bekend om de Flandria Elite tomaten die ze onder het eigen merk vermarkten. “Voor de trostomaten was de inkoopprijs rond de 3 euro per doos van vijf kilo. Ook de vleestomaten zijn vrij goedkoop, zo’n 2,50 per doos.”

Op 10 mei 2015 heeft Elite deelgenomen aan de beurs Lemit Voedselbeurs in Neuss. Er waren voornamelijk Turkse handelaren aanwezig en er was veel belangstelling, met name voor de specialiteiten.

Elke dag een daling
Hij geeft aan dat de dalende trend in de tomatenprijzen sinds een dag of tien aan de gang is. “Elke dag wordt het wel 10 tot 20 cent goedkoper. Er is momenteel vrij veel product, maar ik verwacht dat de prijs deze week wel stabiel zal blijven.” Als het gaat om andere groenten ziet de exporteur over het algemeen lage prijzen. “Alleen de wortelen worden steeds duurder. Courgettes hebben middelmatige prijzen en ook aubergines zijn iets aangetrokken. Daar wordt momenteel vier euro per doos voor gegeven.”

elite2

Aanbod breidt uit
Hassan is tevreden over de groei in het bedrijf. “We zitten sinds anderhalf jaar in een nieuw pand en het klantenbestand neemt jaarlijks toe. Ook het aanbod wordt breder. We verkopen niet alleen tomaten meer, in de loop der jaren is het aanbod flink uitgebreid en er is steeds meer interesse voor de specialiteiten. “Het begon allemaal met Elite-tomaten. Deze tomaten zijn van mooie kwaliteit en dat vinden wij van groot belang. Daarom hebben we ons bedrijf ook zo genoemd”, vertelt Hassan.

elite3

Duitsland en Oostenrijk
Elite Foods levert met name aan Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf levert met name aan Turkse afnemers op Duitse en Oostenrijkse groothandelsmarkten. “Wij zijn zelf ook Turks, dus dat is makkelijker handelen”, legt Hassan uit. “Vorig jaar wilden we ons ook op Engeland gaan richten maar dat viel tegen. Ze zijn daar toch meer gefocust op prijs. Kwaliteit staat op de tweede plaats. Duitsers hebben hebben meer over voor kwaliteit. Flandria is daar een heel bekend merk en daar wil men ook voor betalen.”

Voor meer informatie:
Elite Groenten & Fruit BVBA
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 (0)15633746
Fax: +32 (0)15637055
www.elitefoods.be
info@elitefoods.be

Publicatiedatum: 2-6-2015
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl