Assortiment

Trostomaten

Flandria Elite

Deze tomaat is een elegante trostomaat met een prachtige dieprode kleur. Om van te smullen. Geknipt voor mensen die houden van een iets stevigere tomaat. Dit exclusieve pareltje heeft een fraaie trosvorm en wordt geprezen voor zijn lange houdbaarheid. De vruchten van dit segment zitten stevig aan de steel.

Flandria Princess

Wat FLANDRIA PRINCE omvat bij de losse tomaten staat voor FLANDRIA PRINCESS bij de trostomaten. Het is een grotere trostomaat met stevige, dieprode vruchten. Deze trostomaat is lang houdbaar en een constante kwaliteit wordt gegarandeerd.

Tomaten

Flandria Prince

FLANDRIA PRINCE is een losse tomaat met een glanzende, dieprode kleur, een perfecte smaak en de perfecte vorm. FLANDRIA PRINCE is werkelijk de kroon op het werk inzake presentatie. Meer nog. Dankzij het stevige vruchtvlees valt deze tomaat bij iedereen in de smaak. Deze tomaat wordt rood geoogst.

Flandria Baron

De grove vleestomaten die omwille van hun stevigheid bekend zijn, worden aangeboden onder de merknaam FLANDRIA BARON. Dit is de Belgische vleestomaat bij uitstek. Deze vlezige en stevige tomaat wordt erg op prijs gesteld door de verbruiker dankzij het uitermate stevige en smaakvolle vruchtvlees met een meerhokkige structuur. De FLANDRIA BARON is en blijft een traditie om trots op te zijn.

Flandria Ministar

De FLANDRIA MINISTAR is een cocktailtomaat, ook wel kerstomaat of cherry-tomaat genoemd. Deze tomaten hebben een uitzonderlijke smaak en een enorm zoete nasmaak. De tros heeft een prachtige visgraat-presentatie en de tomaten hebben een dieprode kleur. Deze kleine tomaten presenteren voorbeeldig bij feestelijke gelegenheden.

Flandria Prunella

Vanaf 1998 werd een nieuw segment aan de lijst toegevoegd. Het gaat hier om een tomaat die door haar langwerpige vorm op een pruim lijkt. De inwendige kwaliteiten van deze tomaten kunnen beschreven worden als een vaste tomaat met een hoog gehalte aan droge stof. Deze tomaat leent zich bijzonder goed voor warme bereidingen, maar is ook rauw een aanrader. De FLANDRIA PRUNELLA is zowel los als in tros te verkrijgen.

Kropsla

Waarschijnlijk stammen alle slasoorten af van de zogenaamde “wilde sla” (Lactuca serriola) die terug te vinden was in West-Europa, West-Indië en Noord-Afrika. Reeds vroeg duiken er gegevens over sla op. Vanaf de 6e eeuw werd sla als stoofgroente gegeten in Egypte en in Perzië. In 1540 wordt echter het eerst melding gemaakt van kropsla, zoals wij die nu kennen. Kropsla was echter lang een privilege voor de hogere klasse. Het volk kocht op de markten vooral Romeinse sla of bindsla. De “ezelsoren” -de meer volkse benaming voor deze sla- gaf een vroege en overvloedige productie. Sla wordt vandaag zowel in de vollegrond als in de serre geteeld.

Rucola

Rucola of raketsla is een eenjarige plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie. De plant komt van nature voor op het Noordelijk halfrond en in Zuid-Amerika. In het Middellandse Zeegebied wordt rucola al sinds de Middeleeuwen geteeld. Dankzij het succes van de mediterrane keuken hier bij ons kent deze zuiderse groente een groeiende populariteit. De smalle, donkergroene blaadjes met getande rand hebben een rijk aroma en een erg aparte smaak, met zowel een pikante toets die doet denken aan radijs als een heerlijke notensmaak. Vandaar ook de benaming notensla.

Aubergine

De aubergine is afkomstig uit tropisch Azië. De eerste gegevens, uit China, dateren van de 5e eeuw voor Christus. Men veronderstelt dat het gewas door de Arabieren, via Afrika, Europa werd binnengebracht of dat de Portugezen de aubergine uit Azië naar Europa meebrachten. De aubergine is een vrij jonge vrucht in onze streken. Sinds een 10-tal jaar telen de Belgische telers deze groente onder glas.

Komkommer

De komkommer werd waarschijnlijk al zo’n 3000 jaar geleden geteeld in Indië, en mogelijk ook in Afrika. De komkommer werd aanvankelijk in ons land weinig geteeld en verbruikt. In Engeland was de komkommer in de tweede helft van de 19e eeuw reeds bijzonder populair. In België bleef de komkommer lange tijd een siergroente. Zo werden er zelfs amateurclubs opgericht die zich specialiseerden in de teelt van “bizarre” groenten, zoals pompoenen en komkommers. Die tijd is (gelukkig) reeds lang voorbij. Komkommers worden in onze streken uitsluitend in serres geteeld.

Courgette

De courgette behoort tot de familie van de komkommerachtigen. In de 16e eeuw werd dit gewas vanuit tropisch Amerika naar Italië overgebracht, waar ze onder de naam “zucchini” zelden ontbreken op het dagelijkse menu. Sinds een 20-tal jaar wordt de courgette ook bij ons geteeld, zowel onder glas als in open lucht. Het meest bekend is de groene courgette, maar er bestaan ook gele variëteiten. Sinds kort wordt ook de “Courgette de Nice” aangevoerd. Dit is de ronde variant van de langwerpige courgette.

Paprika

De paprika behoort tot het geslacht Capsicum en is afkomstig uit Zuid-Amerika (vooral Mexico) en Centraal Amerika. Na de reizen van Columbus namen Spaanse ontdekkingsreizigers de zaden mee naar Europa, waar de paprika geleidelijk zijn scherpe smaak verloor en de “zoete” paprika werd. Als verse groente verscheen de paprika pas op het eind van de jaren zestig in onze winkels. De professionele teelt kwam zelfs pas in de tweede helft van de jaren tachtig op gang. Paprika wordt in onze contreien enkel in serres geteeld.