Tholen – “Vanwege de coronacrisis zijn het moeilijker tijden. De winkelketens doen het goed en blijven product afnemen, maar de klanten die aan de gastronomie leveren, zijn weggevallen of nemen wat minder af”, vertelt Dhr. Akarca van Elite Foods. “We zijn dankbaar dat we nog door kunnen werken, al draaien we maar 60 tot 70% van wat we normaal doen.”

“Omdat het virus ook Marokko, Turkije en de Zuid-Europese landen raakt, is de aanvoer van groenten uit deze landen weggevallen. Hierdoor kunnen we meer Belgische en Nederlandse producten afzetten. Dat is voor ons positief. De prijzen zijn daarentegen wel wat aan het dalen, maar dat komt omdat de producties toenemen en er meer product beschikbaar komt. Ook de aanvoer Elite-trostomaten begint weer toe te nemen en we hopen dat we de komende periode weer mooie volumes kunnen afzetten”, aldus Akarca.

Hoewel een deel van de klanten is weggevallen, heeft Elite Foods nog een mooie Paasverkoop gehad. “Afgelopen vrijdag en maandag hebben we goed verkocht. In normale jaren zouden we nog veel meer verkopen, maar het is niet anders. De vraag naar tomaten is momenteel goed, maar komkommers doen het daarentegen erg slecht. De prijzen zijn dramatisch laag en de vorige weken is het deel dat niet verkocht kon worden weggestort. Het zijn erg rare tijden en niemand heeft ooit zo’n situatie meegemaakt, we hopen dat het snel over is”, besluit Akarca.

Voor meer informatie:
Elite Foods
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 (0)15633746
info@elitefoods.be
www.elitefoods.be

Publicatiedatum: do 16 apr 2020
Auteur: Sharon De Ridder
© AGF.nl
Volledig artikel
https://www.agf.nl/article/9208409/concurrentie-van-kasgroenten-uit-het-zuiden-weggevallen/