Tomaten en Groenten

Flandria Elite

Deze tomaat is een elegante trostomaat met een prachtige dieprode kleur. Om van te smullen. Geknipt voor mensen die houden van een iets stevigere tomaat. Dit exclusieve pareltje heeft een fraaie trosvorm en wordt geprezen voor zijn lange houdbaarheid. De vruchten van dit segment zitten stevig aan de steel.

Flandria Princess

Wat FLANDRIA PRINCE omvat bij de losse tomaten staat voor FLANDRIA PRINCESS bij de trostomaten. Het is een grotere trostomaat met stevige, dieprode vruchten. Deze trostomaat is lang houdbaar en een constante kwaliteit wordt gegarandeerd.

Flandria Prince

FLANDRIA PRINCE is een losse tomaat met een glanzende, dieprode kleur, een perfecte smaak en de perfecte vorm. FLANDRIA PRINCE is werkelijk de kroon op het werk inzake presentatie. Meer nog. Dankzij het stevige vruchtvlees valt deze tomaat bij iedereen in de smaak. Deze tomaat wordt rood geoogst.

Flandria Baron

De grove vleestomaten die omwille van hun stevigheid bekend zijn, worden aangeboden onder de merknaam FLANDRIA BARON. Dit is de Belgische vleestomaat bij uitstek. Deze vlezige en stevige tomaat wordt erg op prijs gesteld door de verbruiker dankzij het uitermate stevige en smaakvolle vruchtvlees met een meerhokkige structuur. De FLANDRIA BARON is en blijft een traditie om trots op te zijn.

Tomabel

Tomabel is hét kwaliteitsmerk voor verse, lekkere, sappige groenten en fruit! Bekijk het Tomabel assortiment

Prunella

Het gaat hier om een tomaat die door haar langwerpige vorm op een pruim lijkt. De inwendige kwaliteiten van deze tomaten kunnen beschreven worden als een vaste tomaat met een hoog gehalte aan droge stof. Deze tomaat leent zich bijzonder goed voor warme bereidingen, maar is ook rauw een aanrader. De FLANDRIA PRUNELLA is zowel los als in tros te verkrijgen.

Paprika

FLANDRIA PAPRIKA’S zijn uniform van kleur, zijn stevig, vers en hebben een glanzend oppervlak. De lengte van de vrucht is minstens zo groot als de breedte. Ze hebben een onbeschadigde groene kelk en zijn vrij van scheurtjes, vlekken of verbranding. Ze zijn voorzien van een vruchtsteel met glad snijvlak, afgesneden op het natuurlijke breukvlak.

Kropsla

FLANDRIA KROPSLA is jong en fris en ze heeft geen verwelkte (buiten)bladeren. De krop vertoont geen beschadigingen en de onderzijde van de krop moet goed gesloten zijn. Het snijvlak heeft een fris, vers uitzicht.

Komkommer

FLANDRIA KOMKOMMERS hebben een donkergroene kleur en zijn recht en regelmatig van vorm. Ze hebben een goede presentatie, zijn vers, stevig en onbeschadigd. Ze zijn zuiver afgesneden en hebben een korte steel.

Courgette

FLANDRIA COURGETTES hebben een groene egale kleur over de hele oppervlakte en zijn vrij van beschadigingen. Ze zijn voorzien van een korte vruchtsteel, hebben een natuurlijke kromming en zijn ontdaan van de bloemblaadjes. Het snijvlak mag niet te nat zijn.

Aubergine

De FLANDRIA AUBERGINE is paars en de vrucht is glanzend. De vrucht is goed ontwikkeld, stevig, regelmatig van vorm en vrij van verbranding door zonnestralen. De bloemkelk is intact en de steel is kort en frisgroen. Een aubergine is rijp wanneer deze bij een lichte vingerdruk meegeeft.

Prei

Het blad van de FLANDRIA PREI is donkergroen en de wortels zijn gelijkmatig afgesneden, zonder de wortelplaat te beschadigen. Het witte stengelgedeelte is absoluut recht en is volledig glad. De minimum schachtlengte is 15 cm (10 cm bij jonge prei). De minimumlengte van het blad is 20 cm (25 cm bij bussels).

Wortelen

De FLANDRIA RADIJS is rond tot hoogrond. Het loof is gezond, fris, groen en onbeschadigd. FLANDRIA WORTELEN zijn van uitstekende kwaliteit, zijn goed gevormd en uitgegroeid. De wortelen zijn recht, intact en zijn vrij van scheuren, spleten en vorstschade. FLANDRIA WORTELEN hebben de typerende kleur van de variëteit en zijn vrij van groene, purpere of violetachtige verkleuring op het bovenste gedeelte. Busselwortelen hebben tevens fris groen en stevig loof.

Witloof

FLANDRIA WITLOOF is symmetrisch van vorm en oogt fris. De bladeren zijn gaaf, er zijn geen kleurafwijkingen en de top is mooi gesloten. De krop is vast.

Veldsla

FLANDRIA VELDSLA is fris en vers van uiterlijk. De bladeren zijn in rosetvorm bijeengehouden en zijn donkergroen (voor het korte type) of groen (voor het lange type) van kleur. De bladeren zijn vrij van beschadigingen en vrij van gele bladeren.

Andijvie

FLANDRIA ANDIJVIE is jong en fris en ze heeft geen verwelkte (buiten)bladeren. De krop vertoont geen beschadigingen en de onderzijde van de krop moet goed gesloten zijn. Het snijvlak heeft een fris, vers uitzicht. Binnenin het hart heeft de andijvie mooie gele blaadjes

Bloemkool

FLANDRIA BLOEMKOLEN hebben een gelijkmatige witte of lichte crème kleur en het blad oogt frisgroen. De bloem is gelijkmatig van vorm over de ganse oppervlakte en heeft een vaste korrelstructuur.

Chinese Kool

FLANDRIA CHINESE KOOL heeft de kenmerkende frisgroene kleur van de variëteit en is vrij van bloemvorming, schot of beschadigingen. Ze is verzorgd en uniform gepresenteerd en heeft een mooi glad en vers snijvlak.

Rode Kool

De FLANDRIA RODE KOOL is gaaf en stevig. De kool heeft een vaste structuur en is gelijk van vorm en grootte. De rode kool is donkerrood tot paarsrood van kleur.

Witte Kool

De FLANDRIA WITTE KOOL is gaaf en stevig. De kool heeft een vaste structuur en is gelijk van vorm en grootte. De kleur is witgroen.

Spruiten

FLANDRIA SPRUITEN zijn homogeen donkergroen van kleur en zijn goed gesloten. De spruitkooltjes zijn intact en vrij van beschadigingen en vorstschade. Spruiten zijn mooi rond, stevig en hebben een glad snijvlak.

Aardbeien

  • Mooie kegelvormige vrucht met een rode, glanzende huid.
  • Goede smaak en vol aroma
  • Zeer goede textuur of hardheid
  • Zeer goede houdbaarheid
  • Zeer geschikt voor transport

Specialiteiten

Cherrystar

Nog kleiner dan gewone kerstomaatjes, vallen deze minitomaatjes op door hun uiterst kleine formaat. Het vruchtgewicht schommelt tussen 10 en 12 g. Mooi symmetrische trosjes, met gemiddeld 14 à 16 tomaten per tros

Ministar

De FLANDRIA MINISTAR is een cocktailtomaat, ook wel kerstomaat of cherry-tomaat genoemd. Deze tomaten hebben een uitzonderlijke smaak en een enorm zoete nasmaak. De tros heeft een prachtige visgraat-presentatie en de tomaten hebben een dieprode kleur. Deze kleine tomaten presenteren voorbeeldig bij feestelijke gelegenheden.

Sweetpink

Tomaat met iets zoetere smaak. Geschikt voor warme en koude gerechten. Ideaal als decoratie

Coeur de Boeuf

De Coeur de Boeuf onderscheidt zich van andere tomaten door de sterk afwijkende vorm van de vrucht. Een gemiddeld vruchtgewicht van 235 g (+ 67 mm) en 350-450 g (+ 92 mm). De tomaat is onderaan breder. Ze bevat weinig water, en dus veel vruchtvlees

San Marzano

Een Marzanino tomaat is duidelijk te onderscheiden door zijn unieke vorm, een tomaat met een ‘nekje’. Een gemiddeld vruchtgewicht van 30 g. Losse langwerpige tomaat met een dieprode kleur

Augurk

Augurkjes kunnen verwerkt worden in salades, maar kan je ook vaak bij gerechten serveren door de pittige smaak.